Våra tjänster

Alla Vaccinationer

Även kaninvaccin samt förberedande för utlandsresan: rabies vaccin, pass, leptospiros vaccin.

Undersökningar

Vi har eget laboratorium och möjligheten att köra de flesta nödvändiga blodprov på plats. I de flesta fall får man svar efter bara 30 minuter. Det gör det möjligt att påbörja rätt behandling direkt. Vi har digitalröntgen och erbjuder ultraljud.

Tandvård

Vi har tandröntgen och utför tandstensborttagning med ultraljud och samtidigt undersöker munhålan och tar bort skadade och sjuka tänder. Vi utreder och åtgärdar de flesta FORL fall hos katt. 

Försäljning

Vi säljer både medicinskt och basfoder av märket Hill’s samt medicinskt foder av märket Royal Canin. Vi har också ett urval av medicinska schampon, öronrengöringsmedel och många receptfria fodertillskott som stödjer den konventionella behandlingen.

Operationer

Vi utför de flesta enklare kirurgiska ingrepp som inte kräver stationärvård efteråt. Alla planerade kastreringar av både han– och honkatter, tikar och hanhundar samt kanin-, rått- och marsvinshanar. Vi tar bort nybildningar av alla slag, t.ex hud- och juvertumörer. Vi syr ihop sår, åtgärdar skadade klor, rensar bölder och behandlar de flesta mindre problem som kräver anestesi. Vi har en modern narkosutrustning som minimerar risken vid sövning. 

Röntgen & ultraljud

Gällande SKK röntgen – man måste föranmäla sin hund på denna länk: www.skk.se/bestall-rontgenavlasning samt ha betalt för avläsningen via SKK röntgen INNAN du bokar tid för röntgen hos oss.

Sista resan

Självklart hjälper vi din sjuka eller gamla vän att vandra vidare när det behövs. Detta sker genom injektion av avlivningsvätska antingen direkt i blodkärlet eller efter lugnande spruta i muskeln först. Efteråt ombesörjer vi kremering av kroppen. Det är möjligt att beställa separatkremering och få en träurna med aska tillbaka. Vi anlitar kremeringsanläggningen Mälardalens smådjurskrematorium.

Nu finns det även möjlighet att beställa ett valfritt smycke med lite aska från ditt förlorade djur som du kan bära med dig som ett varmt minne nära kroppen. Vid intresse, fråga oss om detaljer och priser. Läs mer om avlivning

Vår butik

Vi säljer både medicinskt och basfoder. Vi har också ett urval av medicinska schampon, öronrengöringsmedel och många receptfria fodertillskott som stödjer den konventionella behandlingen.